Transformarea unei foi de hartie in ceva creativ este o experienta apreciata cu adevarat de copii si adulti in egala masura. Ceea ce este si mai frumos, copii isi vor aminti experienta de a crea ceva cu mainile lor pentru tot restul vietii.

Exista modele de origami care pliaza foarte bine pentru copii si pentru incepatori. Unele sunt indeajuns de simple incat pot fi executate de cei mici fara nici un ajutor, altele solicita asistenta din partea adultilor.

Origami constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte. Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din „oru” care are sensul de „a îndoi” şi „kami” cu sensul de „hârtie”, deci „hârtie îndoită”. Numele a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata.

Există multe stiluri, acestea pornind de la cele mai simple compoziţii până la compoziţii extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unităţi origami pentru a forma un poliedru, precum şi reprezentări formate din două sau mai multe coli de hârtie. Arta origami a fost creată în baza aceleiaşi estetici care a stat la baza ceremoniei ceaiului (cha no yu). O particularitate a modelelor origami vine în contradicţie, totuşi, cu principiile estetice nipone: simetria.

Pret la cerere.